sâmbătă, 24 februarie 2007

KANAL D...TELEVIZIUNE CU IZ DE SHAORMA


Ziceam ca o sa postez subiecte de tot felul din mass-media. Au intrat pe piata de cateva zile turcii de la Dogan. Bine, bine. Cata frunza, cata iarba... Se asteptau la o lovitura puternica pe piata, au bani, si-au luat oameni grei care sa conduca..., insa pe piata romaneasca, deja inundata de televiziuni e greu sa rupi gura targului.
Inclin sa cred ca acest KANAL D nu e deloc o lovitura pe piata media. Miliardele nu cred ca pot fi transformate usor in imagine.
Si in televiziune e ca in fotbal - daca nu joci cum trebuie, niciodata nu o sa ajungi sus.
Prima lovitura pe care turcii incearca sa o dea e legata tocmai de fotbal. Meciurile tari din prima liga pot duce la o crestere a imaginii postului.
Nu acelasi lucru, spun eu, se va intampla si cu vedetele. Staruri apar in Romania.... hai sa folosesc un sablon batranesc - ca ciupercile dupa ploaie. Unele se pierd, altele vin tare din urma...

Asa intuiesc eu miscarile..si aici ma refer in primul rand la Vacanta Mare si la vedetele din serialul La Bloc. Plecarea in masa de la PRO TV n-a adus nicio pierdere. Poate doar TEO.

Deocamdata Vacanta Mare s-a mutat de la un rating mare de la PRO TV - la unul infinit mai mic.
Ori lumea nu cunoaste inca postul, ori s-a saturat pana in gat de glumele "Vacanta Mare". Gluma se ingroasa. Postul va merge, cred, 4-5 ani pe minus. Ori turcii nu cred ca sunt dispusi sa investeasca miliarde, doar de dragul de a pierde.

Si...apropos...acum sa fim seriosi..nu cred ca se vor impune cu multimea de emisiuni - kitch. Deja piata e inundata de asa ceva - la Antena 1, in primul rand.

Dar cum shaorma este mancarea preferata a romanilor...poate ca turcii vor reusi sa schimbe gustul romanului si in materie de televiziune.
De baclavale...suntem satui.

VINE, VINE PRIMAVARA!


Nu se anunta vremuri prea bune pe piata muzicala. Hiturile care s-au cantat in finalul lui 2006 domina in continuare topurile de la radiourile din Romania. Shakira si cu batranul chitarist Santana fac inca legea prin topuri, cu o piesa reusita - Illegal. Smack That prinde inca surprinzator de bine, desi e o piesa pe care nu dau 2 bani. Mi se pare o melodie pentru 12-14 ani...cu acordul parintilor, bineinteles.

Reamonn si a lor Tonight, sparge in continuare boxele. Si merita. E o piesa bine lucrata, si ar trebui sa ne mandrim si noi romanii, cu o frumoasa fata de la Cluj care a reusit sa-l cucereasca pe solistul vocal.
Poate baietii de la Take That, care s-au trezit vor reusi sa dea lovitura cu noul single - "Shine". O piesa buna, ca si prima de pe noul album - Patience. Acum ramane de vazut daca lumea ii mai adora pe baietii magici din anii 90.

In rest, va recomand o piesa care imi place mult...LESLIE SI AMINE - "Sobri"
Merita sa o ascultati macar odata - pentru ca face ravagii prin Franta. Sa vedem daca ajunge si prin romanica noastra - sunt tare curios.

Numai bine si la mai multe muzici bune...

NOSTALGIC TOP


Ma gandeam acum la piese de piese din vremurile de mult apuse. Ador hiturile 70's si 80's mai mult decat orice. Muzica veche a dat tonul la Radio. Linia nu mai e pastrata in ziua de azi...poate un pic de GUERILLA si de EUROPA FM. In rest, muzica noua este cea care se asculta peste tot.
Vin acum cu ceva recomandari, piese care vor trai vesnic. Spre deosebire de viata omului, care ajunge sa putrezeasca la cativa metri sub pamant, muzica nu moare niciodata.

Vreau sa va prezint acum o formatie despre care, sunt sigur, nu multa lume a auzit. MIDDLE OF THE ROAD.
Sally Carr este vocea minunata care sta in spatele superhiturilor din anii 70. "Soley, Soley" ramne piesa de rezistenta, care a facut valva in Anglia. A fost primul hit, care a lovit topul din UK, unde nu orice piesa reuseste sa se impuna. Au detronat de pe primul loc ABBA si au ramas in frunte cu "Soley, Soley" numai putin de 11 saptamani. O piesa care s-a cantat ani de zile in Anglia, nu ca in ziua de azi, cand un hit, daca rezista pe piata 4-5 luni e mare!
Formatia a fost infiintata la Glasgow de un student pasionat de muzica, Ken Andrew(intamplator are si numele meu).
Si n-a fost o pacaleala, desi trupa a aprut pe 1 aprilie, de ziua pacalelilor!!!

Ian McCredie si Eric McCredie sunt doi frati care au luat si ei parte la acest proiect de amploare.

Si daca va vine sa credeti sau nu, piesa "Soley, Soley" este compusa de cel mai mare compozitor spaniol al timpurilor - Fernando Arbex, care a lucrat intre altii si cu Julio Iglesias.

O sa mai revin cu informatii despre minunatii MIDDLE OF THE ROAD. In incheiere va recomand o piesa traznet - primul hit Middle of The Road - compusa de acelasi spaniol - e vorba de "Samba D'amor".

Auditie frumoasa...la CONTACT!!!!

RADIO CONTACT


Lansat in Romania, in februarie 90, a fost postul cel mai de succes, care a aparut in Romania dupa revolutie. Nume grele ale radioului au incantat lumea cu muzici, care mai de care, dar si cu multa buna dispozitie. Desi era un post care facea toti banii, a disparut... S-a nascut din el un alt post de succes - KISS FM.
Totusi, cei care mai vor sa asculte Radio Contact, pot alege intre cel din Belgia, in limba franceza si cel din Olanda. www.radiocontact.be

Delfinas-ul sa fie cu voi!!!