luni, 30 aprilie 2007

SA RADEM CU TIMPUL!


Vorbesc acum despre ce as vrea sa fac... si ce nu pot sa fac.
As vrea sa imi iau campii, sa dau timpului un sens. Serviciul, insa, ocupa marea majoritate a timpului (sa-l ia dreak!!!). As pleca la munte intr-o secunda, fara sa ma gandesc unde. As vrea sa vad inaltimile, as vrea sa simt aerul curat. As vrea, dar ma trezesc tot in redactie scriind stiri din sport despre aceleasi personaje care mi-au ajuns pana in gat si nu pot sa le vomit.
As vrea sa simt chiar briza marii. Desi nu ma omor cu marea, decat la servici, e clar mult mai bine acolo. Si asta as vrea, dar ma trezesc in aceasi redcatie ascultand o caseta cu Gigi. E suficient Gigi, pentru ca stie toata lumea de cine vorbesc. E un brand.
As vrea sa ma plimb prin parc asa de nebun (Doamne ce vreme frumoasa e afara!). Dar stiti deja unde ma trezesc...
N-as vrea sa ma mai duc la servici. Macar azi. Sunt obosit, satul. M-am saturat de momentul cand arde... intre 5 si 8 seara dau jumatate din energie afara. Consumul, alergatura, orele peste masura iti dau timpul peste cap. Spui, ca de aici vin banii din care traiesti si mergi inainte. E deja obligatie.
N-as vrea sa spun ca nu imi place! Dar acum nu mai pot spune nici ca imi place. As vrea sa fac altceva. As vrea sa stau o zi intreaga sa ascult muzica la maximi. Sa pot sa imi inchid telefonul, sa nu mai aud de nimeni. Nici asta nu se poate.
Pai, si atunci unde dracu mai e libertatea de care se vorbeste in Romania, cand eu sunt lipit toata ziua de un calculator, inghit zi de zi magariile pe care le fac milionarii din fotbal si din alte sporturi.

Traiasca berea pe care mai am timp sa o beau la cate un meci... bineintele pe care nu-l comentez eu.

luni, 23 aprilie 2007

DUPA BLOGURI!


Dupa bloguri suntem noi care te facem pe tine!
Dupa bloguri suntem noi sa ne intelegi mai bine!

N-am cerut drepturi de copyright... si nici nu e nevoie. Am schimbat o litera asa cum schimba si romanii un sunet de pe o melodie straina si o fac hit in Romania. (sunt unii care nici nu o schimba!)
Nu vreau sa vorbesc acum de plagiat, furt si alte nenorociri la care romanii sunt experti. Am gasit un subiect traznet. Ziarul "The Times" a facut o analiza a Romaniei si a romanilor care isi petrec clipele vietii pe afara. Si in Anglia se estimeaza ca sunt peste 100 de mii de romani. Multi au lucrat pentru arena Wembley, care trebuia terminata in primavara anului trecut... si a fost gata abia acum o luna. Nu intamplator, The Sun scria la vremea cand arena trebuia data in folosinta, ca un grup de 200 de romani care lucrau la o peluza erau preocupati mai mult de bautura si droguri, decat de cum va arata noua bijuteria de stadion a Angliei.

Acum, The Times a descoperit ca romanii sunt si baieti destepti, nu lucreaza numai dupa blocuri gri si chiar sunt mari specialisti. Avem premianti la Cambridge, la Oxford. Avem directori de firme (vreo 200 in Anglia), cei mai buni specialisti in IT sunt tot romani. La fotbal nu mai avem nicio reprezentare si asta pentru ca englezii n-au stiut sa-l pretuiasca pe golgheterul de acum al Fiorentinei - Mutu.

vineri, 20 aprilie 2007

HELLO, IS IT ME WHAT LOOKING FOR!?


Am descoperit ca de la bucurie la tristete nu e decat un singur pas. Azi esti fericit, ai toate motivele din lume sa te bucuri de ceva. Orele trec si minutele te schimba. Totul devine mai palpitant si deodata, brsuc, devii un personaj al nimanui. Nici nu trebuie sa deschizi ochii ca sa iti dai seama ca esti pierdut undeva. te intrebi o secunda... unde?! E greu sa descoperi. E greu sa iti reasezi capul pe umeri, pentru ca nu stii unde e capul. L-ai pierdut! Sunt momente de cumpana ale gandirii. Te straduiesti sa redevii Tu! Dar cine esti Tu, te intrebi!? Nici macat constiinta nu te mai recunoaste. Sentimentul de pierdere, de pierdut in neant este atins.. la cote maxime. In jurul tau un vid, in care incerci sa descoperi sentimente, pasiuni, sa retraiesti amintiri. Descoperi ca nici asta nu se poate, pentru ca nu iti dai seama cine esti Tu.


Tu... il realizezi doar ca un proverb. E neintelesul unui sens care iti macina usor, usor gandirea.

Incerc sa te redescoperi. Pipai fiecare amanunt al tau. dar nu gaseasti acest... Tu!


Iti dai seama repede ca nu poti sa faci nimic pentru acest Tu, pentru ca esti chiar Tu. Pui capul usor pe perna, te zbati in gol, incerci sa te cauti si mai atent. Ajungi sa iti atingi burta, organele, picoarele. Mainile lucreaza la capacitate maxima, dar Tu esti pierdut. Nu estit Tu.


Asta inseamna ca maine trebuie sa o iei din nou de la capat. Inseamna ca trebuie sa descoperi un alt Tu. Sa descoperi alte parti bune. Sa nu te mai gandesti la Tu care erai, ci la Tu care vei fi.

Pentru ca traim intr-o lume in care Tu de ieri nu mai ai nicio valoare. Tu de azi, incerci sa fii chiar Tu, iar Tu de maine... nu stii ce vei fi. Nu vei stii niciodata.

DE CE E MINUNAT SA FII BARBAT!

- Iti pastrezi buna dispozitie toata luna.
- Mecanicii nu te fac prost.
- Nu cari peste tot o geanta plina de cacaturi.
- Ti-e perpendicular daca nimeni nu observa noua ta freza.
- La interviu pentru un job corpul tau nu conteaza.
- Nici-unul dintre colegi tai n-are capacitate de a te face sa plangi.
- Lenjeria intima e mai ieftina.
- Trei perechi de pantofi sunt destui.
- Iti pastrezi numele de familie toata viatza.
- Faci baie si esti gata in10 minute.
- Poti umbla in tricou alb prin locuri unde te poti uda.
- Tot ce ai pe fatza ramine cu aceasi culoare
- Nu trebuie sa te razi mai jos de beregata.
- Poti lasa patul de la hotel desfacut fara mustrari de constiintza.
- Parul carunt si ridurile iti stau bine.
- Poti participa la un concurs de pisat si ragait fara sa-ti fie rusine.
- Poti fii arbitru, popa, Presedinte.
- Poti sa te asezi cu picioarele desfacute, si ce daca!
- Mergi la toalete singur, nu in pereche sau in grup.
- Nu trebuie sa opresti la urmatorul PECO fiindca "WC-ul e prea murdar".
- Poti sa-l admiri pe Bruce Willis, fara sa te omori de foame incercand sa arati ca
el.
- Cunosti cel putin 20 de variante de a deschide o bere.
- Poti rationaliza orice fraza cu un simplu "da-o in p... mea!" .
- Convorbirile telefonice cu prietenii tai dureaza mai putin de 60 de secunde.
- Daca nu suni un prieten cand ai zis ca o faci, acesta nu va comenta cu altii ca
te-ai schimbat.
- Daca ai 34 de ani si esti necasatorit, prietenilor tai nu le pasa; din contra, te
felicita.
- Prietenilor tai nu le pasa daca ai slabit sau te-ai ingrasat.
- Nu-ti pasa daca unii vorbesc in spatele tau.
- Poti sa te scarpini intre picioare la orice ora din zi.
- Daca-i cald poti sa-ti deschizi camasa fara probleme.
- Cu 400 de milioane de spermatozoizi in fiecare tragatura, ai putea duplica
populatia pamintului ... cel putin teoretic.
- Poti fi tata zilnic daca vrei fara sa trebuiasca sa astepti 9 luni.
- Nu te supara ca cel mai bun prieten de al tau are si alti prieteni
- Poti manca o banana pe strada fara ca lumea sa se gandeasca la prostii

INAPOI IN POPOR


Joi parea ca se naste o noua revolutie in Romania. La Parlament se vota de zor anti Basescu. Presedintele pe care l-au vrut si l-au pus romanii a fost dat jos de o mana de parlamentari. Asa am ajuns la concluzia ca nu o sa ma mai duc in viata mea sa votez. Nu are rost. 10 milioane de oameni au votat, dar tot 200 sunt cei care decid viitorul tarii. Rusine!

Nu sunt un mare fan Basescu, insa, acest joc din Parlament, aceste legi dau peste cap oamenii de rand. Asta inseamna ca puterea noastra, nu numai ca scade, ci nici macar numai conteaza pentru mana de hoti din parlament.

In Parlament o bucurie nebanuita, ca si cum ar fi cazut Ceausescu a doua oara. In Piata Universitatii, Basescu incerca din nou sa cheme poporul asupra lui. Cu un steag al Romaniei defila prin multime. Stie sa isi faca numarul printre romanii care gusta circ. Are carisma, romanii il iubesc si sunt sigur ca il vor vota din nou la anticipate.


De ce? Pentru ca nu avem altul. Gigi Becali nu are fata de asa ceva. Baiat bun cu mana larga, Becali nu e deloc diplomatul care sa conduca o tara. Poate fi lejer un nou dictator pentru Romania. Sunt sigur ca va conduce dupa legile de el facute si doar de el stiute.

Geoana este prea mic pentru un popor cum este cel roman. Are stofa de conducator, insa, a invatat sa traiasca in circul din Romania. Ori, romanii, s-au cam saturat sa inghita astfel de lucruri(vezi Geoana la meciurile de fotbal!). Acolo merge si Basescu, numai ca el asa a fost de la inceput. Basescu a fost intodeauna omul poporului - a mers in cizme de cauciuc pe santier, s-a dus la tribuna a doua la meciuri de fotbal, s-a inchinat la Invierea Domnului alaturi de multime, a dansat cu sotie prin restaurante si multe altele.


Jocul politic romanesc e departe de a se fi incheiat. Basescu pare un marinar mancat de rechini, insa, are sansa sa se salveze. A fost si el unul dintre coruptii romaniei. Poate chiar este. Dar credeti ca cei din parlament nu sunt la fel? Haideti sa fim seriosi.

Romanul inghite in sec, iar parlamentarii isi trag case, masini, firme peste firme, actiuni la brand-uri puternice. Nu intra in masa romanilor. De aceea probabil ca Romania nu va gusta niciodata jocurile parlamentarilor, care, imbracati la patru ace suspenda un om al poporului. Alesul lui.

miercuri, 18 aprilie 2007

MANEAUA SI ROMANU'


Un centru de studii in domeniul culturii a descoperit ca muzica de suflet a romanului e maneaua. Sondajele au aratat ca urechea romanului dezvoltata, pentru a percepe mai bine sunetul acordeoanelor si vocile de tigani(Salam, Parizer, Copii Mici, Mari, Lautari). Cheful vine mancand, pentru ca romanii asculta aceste melodii cand lumea le e mai draga (adica dupa ce sticlele de vin sau bere, sau whisky sunt goale!)

Suntem singura tara europeana in care muzica populara si maneaua predomina, in fata pop-ului, rock-ului, rap-ului, etc... Aici e marea tragedie.

In toate tarile Europei, muzica clasica este cea care se asculta cel mai putin. Civilizatia, insa, este vazuta altfel. Parisul e in top la Buddha Bar( acolo mai exista gusturi, cat de cat!)

In Europa, doar in 6 % din locuinte nu se gaseste nicio carte. Aici romanii sunt cu doua clase peste - la prostie bineinteles. 12 % dintre romani nu s-au chinuit vreodata sa descopere ce e in spatele unei coperti.
Totusi, la cablu suntem campioni. Nu sunt altii mai tari ca noi! Romanii merg pe mana cablistilor in 73 la suta din cazuri. In Europa, cam jumatate din gospodarii sunt dotate cu asa ceva.

Daca luam prima fraza si o combinam cu ultima, reiese clar de ce in majoritatea caselor rasuna maneaua de pe TARAF TV! S-o tinem tot asa, doar suntem europeni...

miercuri, 11 aprilie 2007

FOTBAL PE CALCULATOR


La FIFA 2007, pe nivelul "amator" am reusit sa dau 8 goluri Romei. Pe adevaratul "Old Trafford", luptatorii lui Sir Alex Ferguson au dat cu unul mai putin. A parut, insa, un joc pe calculator, unde Manchester era de nivel "world class", iar Roma, de niciun nivel.
Totti inghitea in sec la final greselile capitanului Romaniei. Chivu a fost umilit la vreo trei goluri. Nici nu mai stia pe unde e mingea.
Cristiano Ronaldo a aratat ca face si 80 de milioane - pretul umflat de englezi, pentru banii multi ai spaniolilor.
E o rusine nationala pentru Italia. Roma anunta ca joaca o finala de Cupa Mondiala. Si a pierdut-o cu 7-1. E o lovitura mai dura decat capul lui Zidane.
Varianta salvatoare pentru vedetele Romei ar fi o vacanta in insule necunoscute, pana cand lumea va uita de macelul din Anglia. Au facut Italia de ras, dar au facut si Liga Campionilor de ras. Sa iei bataie cu 7-1 in sferturi, e ca si cum ti-ai lasa copilul sa moara de foame acasa, in timp ce te distrezi cu nevasta si inca 3 amante.
E prea tarziu, dar cred ca dupa meci in vestiar la Roma s-a discutat si varianta "mai bine nu veneam!". 3-0 era un rezultat onorabil. In Anglia, Roma a trait asta dupa doar 20 de minute.
Un Carrick de 25 de milioane, un Cristiano Ronaldo, batausul Rooney sau eterna rezerva Smith au fiert la maxim macaroanele romei, care s-au sfaramat in "Teatrul Viselor". Pentru Roma, de acum incolo se va numi "Teatrul Cosmarului".
Vedetele din Manchetser au aratat ca au un respect pentru un Sir care conduce destinele de mai bine de 20 de ani.
Aveau nevoie de un amarat de 1-0 si au dat 7, culmea, si celei mai tari aparari, pana la acest meci, din Champions League.
Selectionerul Piturca are ochi. Si nu numai el aa spus ca Manchester este cea mai tare echipa din lume, joaca cel mai frumos si mai eficient fotbal. Si a aratat asta cu varf si indesat.
Cum spuneau si comentatorii meciului, fotbalul a batut la scor si tenisul si hocheiul. Cred ca, daca nu era tabela, nici spectatorii si nici jucatori nu mai tineau minte cate au dat, respectiv, cate au luat.

luni, 9 aprilie 2007

TERMENE DE NONVOCABULAR


"Parasuta" = femeie care vinde placeri! Explicatia logica a acestui termen inca o caut. Parasuta = in DEX - "Dispozitiv în formă de umbrelă sau de dreptunghi, cu suprafaţă mare, folosit pentru reducerea vitezei de cădere a unui corp lansat de la înălţime, de obicei dintr-un avion în zbor."


In termenii reali, parasuta inseamna femeie care pica in bratele mai multor oameni (si deodata!!!), care intretine relatii sexuale si/sau orale sau anale. Un termen la moda, care injoseste femeile iubitoare de sex. Termenul "parasuta" nu este neaparat pentru femeile care obtin un bun in urma unor partide de sex (normal, oral sau anal), ci si pentru cele care iubesc ce are mai scump barbatul.


Un alt termen folosit des este "panarama". Nu exista in dex. Cel mai apropiat cuvant este "panorama". Asta inseamna ca privelistea este bogata, ai ce vedea! O panorama = o privire de ansamblu, de la inaltime sau de la mare distanta. O panarama = femeie care iubeste sexul (oral, anal sau normal... dupa caz!)


"Zdreanta". Nu ma refer aici la catelul lui Arghezi... cel cu ochii de faianta! In terminologia romaneasca "zdreanta" = Bucată ruptă, sfâşiată dintr-o pânză sau dintr-un obiect de pânză; haină, rută sau pânză veche, ruptă. Mai nou in Romania acest termen se refera la "una bucata femeie buna de..." (ei, nu chiar sfasiata!). Si garantat ca nu de panza!


Singurele cuvinte acceptate de dictionarul explicativ al limbii romane sunt "tarfa" si "prostituata". Nici macar termenul "curva" nu se gaseste in DEX.


"Tarfa" = femeie de moravuri usoare. Si ea iubeste sexul la fel de mult ca "parasutele"(oral, anal sau normal... dupa caz!). Nu este insa cea care obtine si venituri din acest scop. Aici cuvantul evolueaza. Termenul de "prostituata" este cel acceptat de limba romana, pentru femeile care fac sex pe bani. Meseria este veche, descoperita si in vechea Dacie.. dar mai des scrierile vorbesc de imperiul roman.


PS: Doamne, cata atentie le dam noi femeilor.

Semnat: MISOGINU'


duminică, 8 aprilie 2007

ANTENA 1 - CAMPIOANA HOTIEI!


Peisajul sumbru al emisiunilor de prost gust prezentate de televiziunea sefului unui partid care are 0.01 in sondaje, m-a dezgustat. Nu exista o idee stralucita. Exista, insa, romani care inghit toate prostiile. Si o Raluca la CNA, care cred ca e fan!


Copia fidela a unei emisiuni de pe PRIMA TV - Test de Fidelitate le-a luat mintile romanilor. Prostimii din Romania, pentru ca altfel nu pot sa le spun. Este un kitsch pe care nu il poti caracteriza decat cu sinonime de la scarbos.

Si nu e singura.

hai sa zic ca "Din Dragoste" trece testul dezgustului.


Despre prostiile lui Dan Negru unde se vorbeste, cu buci, tate... si alte cuvinte uzuale ale limbii romane, nici nu vreau sa vorbesc.


Ultima inventie a Antenei 1 ..e de fapt un nume consacrat la PRO TV. "Vreau sa fiu mare" a fost furat cu nonsalanta de antenisti si transformat in "Vreau sa fiu mare.. vedeta". Un brand pe care CNA-ul l-a permis...

S-o intrebam din nou pe Raluca de la CNA ..cum se poate asa ceva.


Si ma astept sa mai inventeze si alte porcarii, cu care sa-i "educe" pe romani in spiritul golaniei, hotiei.


Sa le dam ideii celor de la Antena 1 de titluri si idei de noi emisiuni!!!

Astept comentarii si idei pe blog!

HRISTOS A INVIAT!




SI ATAT!

SFATURI PE CARE NU TREBUIE SA LE LUATI IN SEAMA:

sa mancati cu masura, sa va distrati bine, sa uitati de stresul cotidian, sa beti cat va tine, sa faceti tot ce va doreste inimioara, sa turnati vin cu galeata(dar sa nu uitati palnia acasa!), sa sfaraie gratarul, sa ciocniti ouale rosii, sa uitati de silueta, sa nu conduceti beat, sa mancati mult cozonac si sa prindeti iepurasul!!!

Este o zi speciala, pentru romani, pentru ortodocsi, pentru credinciosi, pentru necredinciosi, pentru rasfatati, pentru atei, pentru cei satuli de viata.

Pentru toata lumea - un PASTE CAT SE POATE DE FERICIT!

SARBATORI FERICITE!!!




Iepurasul sa va umple punga cu tot ce doriti...

vineri, 6 aprilie 2007

DERBY-UL SFANT

Steaua - Dinamo. Doar cateva ore pana la nasterea Domnului. In tribuna se aprind lumanarile. Intervin pompierii si jandarmii. Nu vor sa ia lumina din peluze. Spectatorii isi fac rugaciunea. Se scandeaza - "Hristos a inviat!".
Margaritescu il ataca pe Elton, nu intra prea ortodox.
Turcu, Gigi Becali, Borcea se inchina la oficiala.
Un popa se roaga de zor.
Mingea e in coltul careului mic al lui Lobont. Urmeaza degajarea. Spectatorii stelisti din spatele portii se pregatesc sa strige...S...P...
Sunt opriti la timp. Nu e voie. E Sambata Mare.

O pasa lunga catre Niculescu. Radoi isi face semnul crucii si se arunca. Dar nu ca la K1. Nu e bine sa iti lovesti adversarul in saptamana mare, gandeste el. Asa ca baga doar o alunecare sanatoasa.

Spiritele sa incing. Arbitrul este preotul din teren care le linisteste.

Se calmeaza jocul. Fanii stelisti si dinamovisti scot din buzunare ouale. Rosii si albastre si, respectiv, rosii si albe. Nu e loc de ciocniri, pentru ca pot interveni jandarmi.

Jandarmii sting cu greu lumanarile suporterilor. In teren, Bostina greseste o pasa. Este aplaudat si spectatorii ii transmit "Sarabatori fericite!".

Nimeni nu il injura.

Dinamo deschide scorul. Fostul stelist Catalin Munteanu marcheaza. MM Stoica se duce si il felicita pe Borcea. Nu e loc de ura cu cateva ore inainte de Invierea Domnului. Spectatorii il aplauda si ei pe Munteanu. Toti.

Un preot adus de Gigi Becali da tonul la galerie. Scandarile bisericesti acopera stadionul.
Telespectatorii isi fac si ei cruce. Unii isi aranjeaza hainele cu care vor merge la biserica imediat dupa meci.

Egaleaza Steaua. Thereau da gol. Lobont aplauda reusita.

Se termina 1-1. Spectatorii sunt asteptati la iesire de tonete ambulante la care se vind lumanari.
Se pleaca in grup spre biserica.
Dinamovistii se roaga sa ia campionatul. Stelistii aprind o lumanare pentru locul 2. Galeriile isi dau mana. Printre cordonul de jandarmi, care in loc de baston umbla cu bate de ceara. Scutul este icoana Domnului.

N-au fost injuraturi. Nici scandari urate. Jucatorii s-au laudat unii pe altii. Presedintii si-au dat mana si si-au urat "Paste Fericit!".

S-a incheiat totul.

Ce frumos ar fi sa fie asa! Dar....

joi, 5 aprilie 2007

DE CE?


De ce poate sosi acasa o pizza comandata mai repede decat ambulanta?
De ce lumea comanda un cheesburger dublu, o portie mare de cartofi prajitisi o cola light?
De ce putem gasi un loc de parcare rezervat pentru handicapati in fata patinoarelor?
De ce sucul de lamaie este facut din arome artificiale si detergentii devase se fac cu lamai adevarate?
De ce pentru a inchide programul Windows trebuie apasat mai intai pe"START"?
De ce se sterilizeaza acul seringii inainte de eutanasie?
De ce daca zborul avioanelor este din ce in ce mai sigur, aeroportul senumeste "terminal"?
De ce apasam mai puternic pe tastatura telecomenzii atunci cand bateriilesunt pe sfarsite?
De ce se spala prosoapele, daca e de presupus ca atunci cand ne stergem artrebui sa fim curati?De ce pilotii kamikaze purtau casca de protectie?
Cum ajung sa fie puse panourile cu inscriptia "INTERZIS A CALCA IARBA" in mijlocul peluzei?
Atunci cand omul a descoperit ca vaca da lapte, ce cauta el de fapt inacel moment?
Daca un cuvant este scris gresit intr-un dictionar, cum ne dam seama?
De ce desteptul ala de Noe nu a strivit cei doi tantari?
Oare lucratorii de la fabrica de ceaiuri Lipton au pauza de cafea?
De ce oile nu intra la apa cand ploua si lina da?
De ce magazinele deschise 24 de ore din 24 au incuietori?

CARARILE VIETII


O carte care mi-a trezit spiritul in copilarie a fost "Pe drumuri de munte". Geniala! Drumetiile nasc povesti de viata, povesti pe care intotdeauna trebuie sa le dai mai departe. Nasc si amintiri pe care e greu sa le uiti. De fapt, pe care nu trebuie sa le uiti.

Imi este un dor teribil de o plimbare pe cararile salbatice si pustii. Cateodata de acolo vine cea mai mare relaxare a sufletului. In linistea muntelui, gandurile sunt altfel, berea e altfel, tutunul e altfel.

Timpul e si el altfel si te pierzi in el. Uiti de ceas si de ceea ce urmeaza sa faci. Esti concentrat doar la peisajul pe care-l vezi in fata sau la cel pe care ti-l imaginezi in spate.

Aerul curat iti da senzatia ca traiesti o alta viata.

Locul salbatic da o libertate la idei, la imagini...

Daca iti place sa pierzi timpul, e de recomandat sa o faci printre crestele inalte si uitate de lume. Prin padurile nebatute de vreun picior. Este senzatia de libertatea care iti copleseste toate simturile.


O cana de vin fiert la peste 2000 de metri te face mai vioi. Mai increzator si mai puternic. Te face cu adevarat sa te simti la inaltime, si la propriu si la figurat.


Asa ca o drumetie este binevenita oricand, si pe ploaie, si pe vant, si pe zapada. Oricand este nevoie de relaxare, de odihna. Si locul cel mai potrivit este, de departe, muntele, care iti ofera trairi de vis!


Asa ca pasul mic si sigur spre liniste este in pustiul muntelui, departe de zgomot, departe de agitatie. In linistea vesnica a muntelui.


Spor si sport... la urcare!

marți, 3 aprilie 2007

DESPRE VIATA, PUR SI SIMPLU


Fiecare minut, fiecare secunda, fiecare moment al vietii trebuie pretuit cum se cuvine. In viata nu exista decat prezent. Trecutul e frumos, bifeaza in catalogul de amintiri, insa cel care ne influenteaza destinul e prezentul. Fiecare pas pe care-l facem este in prezent. pasul anterior se uita repede. Viitorul este surpriza pe care viata o ofera. Nu stii ce iti da, ce iti ia sau ce iti rezerva. Nu stii la ce sa te astepti si poate ca e mai bine asa. Ce ar fi sa ne cunoastem dinainte destinatia in viata? Cred ca ar fi cel mai mare calvar!Sunetul care face muzica vietii este prezentul. daca il cercetezi in amanunt descoperi cu adevarat ca minutul si secunda sunt cele mai pretioase clipe din viata.Sa traiti multi ani pana la adanci batraneti!

luni, 2 aprilie 2007

CINE E DE LOCUL 2? CLUJUL, CLUJUL...


E noul refren care se canta in Romania! Si se canta pe bani multi, pe milioane de euro(sau...DE DOLARI!!! vorba lui Gigi Becali). Steaua a batut Rapid. E mai tare s-ar spune! Acum e legata de un numar 3: e pe 3 in clasament si are 3 puncte peste Rapid. Sigur vrea sa scape cat mai repede de acest loc, blestemat ar spune patronul. Gigi Becali si-a cumparat palat la numarul 1, dar are echipa la numarul 3.

Clujul pe care l-a blestemat, l-a trimis in campionatul din Ungaria si apoi prin Portugalia, ii cam face figura. Se tine scai acolo sus pe 2 si nu vrea nici in ruptul capului sa dea inapoi. "Atentie, vine trenul! Nu te pune cu CFR-ul" e noua scandare a fanilor de la Cluj, preluata mai nou si de sefie. Le place! De cand n-a mai fost Ardealul fruntea? Poate de la Unirea facuta de Mihai Viteazu la Alba Iulia! Acum este si va mai ramane. Va fi cel mai fericit Paste din istorie pentru CFR-ul pe care mai marii si mai tarii Bucurestiului nu-l baga in seama.

CFR-ul nu va avea niciodata vagon de clasa I, dar acum este o garnitura cu vagoane de clasa a doua, importate din vest si America de Sud!

Steaua si Rapid s-ar vrea Intercity, dar trebuie sa se obisnuiasca, macar pentru o vreme, cu conditii de clasa a III-a si a IV-a.

Nasu ar taia mai repede bilete pentru Steaua si Rapid, insa trebuie sa vanda locuri si de clasa a doua la UEFA. Ce ar fi sa vedem Clujul in Champions League?!

A fost un soc pentru toata lumea, cand Clujul a ajuns in finala unei cupe europene, fie ea si Intertoto.

Acum Clujul, inca, nu socheaza, pentru ca nimeni nu baga in seama colonia portugheza. Tactica aleasa de sefii de la Cluj, pare insa sa dea roade. La intrebarea, "cum sa ajungi in Champions League cu o echipa care are jucatori de echipe de mijloc si de la retrogradre din Portugalia?", Clujul e cel mai bun raspuns.

Asa ca Steaua si Rapid trebuie sa aiba mare grija. Se pierd bani, si bani multi.



duminică, 1 aprilie 2007

SA PACALITI BINE!

Cine pe cine pacaleste? E intrebarea care se pune cel mai des pe 1 aprilie. E ziua in care fiecare isi pune la incercare imaginatia, pentru a realiza o farsa pe masura, fie prietenilor, fie rudelor, fie unor necunoscuti.
Inspiratia trebuie sa iasa la suprafata mai mult ca oricand.
Cine e mai inspirat va avea ce sa povesteasca nepotilor.

La noi, politicienii sunt campioni. Reusesc in fiecare zi sa pacaleasca un popor, o natie. Sa isi bata joc de oameni, de economie, de tot ce le este dat sa aiba pe mana. Pentru ei fiecare zi a anului este 1 aprilie.

Asa ca maestrul Basescu poate striga cu gura mare, ca la instalarea in functia suprema : Sa pacaliti bine!
Problema e ca deja am fost pacaliti. Destul, suficient ca sa mai inghitim. De toti, de la Ceausescu incoace. Nu suntem romani daca nu suntem pacaliti. Asa e! Ne-au aratat-o toti, pe rand.

Traim o viata ca o farsa. Trebuie sa farsam bine pentru binele nostru. Asa ca se cuvine sa mai schimb iar mesajul: Sa farsati bine!

DESPRE FLORI SI FLORII


Se cuvine sa spun un "La Multi Ani!" tuturor florilor din Romania. In Romania, 3 la suta din populatie are nume de floare. Se poarta, e la moda. Florin, Florentin, Florian, Florea, Viorel, Narcis sau Mugur sunt cele mai intalnite nume la barbati. Traiesc in Romania si vreo 300 de Ghiocei, si e cazul sa la spunem si lor "La Multi Ani!".

Florentina, Florina, Florica, Viorica, Violeta, Camelia, Delia, Lacramioara, Crina, Margareta sau Narcisa - acestea sunt numele de fete care domina peisajul floristic al Romaniei.

Floriile au loc cu o saptamana inainte de Paste, iar semnificatia crestina a acestei zile este una extrem de puternica pentru ca, incepand de luni, se intra in Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor.

Iisus Hristos a fost intampinat in Ierusalim cu ramuri de maslin de discipolii lui si de locuitorii orasului. De aceea, de Florii se sfintesc, prin rugaciune si stropire cu agheasma, ramuri inmugurite de salcie, care se impart apoi crestinilor.


Sa aveti o sarbatoare roz!