luni, 25 iunie 2007

INTOARCEREA REGELUI


De 17 ani, Hagi n-a mai calcat in calitate de stelist prin Ghencea. O face acum, intr-un moment socant pentru istoria unui club in crestere. Teroia schimbarii antrenorilor a fost data peste cap la Steaua, unde in uiltimii 4 ani, Zenga, Protasov sau Olaroiu au scris cate o pagina din istoria clubului. performantele in Europa au crescut de la an la an, iar Hagi trebuie sa poarte steaua si mai sus. E cererea unui patron optimist, care nu tace si face.
Hagi este "top of the top" pentru fotbalul din Romania, chiar daca performantele lui ca antrenor au o dara interminabila de cenusiu. De la barajul cu Slovenia, care a parut inceputul sfarsitului, la lupta cu bogatii turciei, in care a esuat lamentabil. De acolo spune, insa, Hagi ca vin invatamintele cele mai mari, si pana la urma singurul trofeu pe care a fost capabil sa si-l adjudece de cand s-a apucat de meserie - Cupa Turciei.
Acum, la Steaua, Hagi are la indemana o echipa capabila sa faca performanta, o echipa care cunoaste Europa, care a incantat Europa. Asta este lucrul care-l doare cel mai tare si il loveste cel mai greu pe Hagi. Jucatori ca el n-o sa gaseasca, insa trebuie sa mai puna o caramida-doua la constructia precedentilor.
Dorinta de lucru a lui Hagi este la fel de mare ca pasiune crescatorilor de animale. Cu o singura diferenta. Sa dresezi oameni e infinit mai greu.
Lupta pentru putere va fi apriga in Romania, iar milioanele pentru care se va da batalia atrag ca un magnet investitorii. Numai ca din multi, putini vor obtine ceea ce viseaza acum.
Hagi trebuie sa stie ca gleznele si fentele, n-au nicio valoare pe banca, unde doar creierul poate face diferenta. Pasele sale nu mai exista, pentru ca Radoi sau Ovidiu Petre n-au stangul slefuit ca al Regelui. Aceasta este diferenta intre fotbalul lui Hagi si fotbalul de acum. Mistria unui om care a stiut cum sa joace, trebuie sa se vada in teren prin inteligenta. este singurul punct prin care Hagi poate castiga razboiul cu lumea si, bineinteles, cu el.

sâmbătă, 23 iunie 2007

TARI IN... TENIS!








Senzuale, deocheate, nemachiate, dar cu simtul gustului la fileu. sunt fetele care domina circuitul WTA. pentru ca nu au timp de barbati, multe dintre ele au trecut repede de partea cealalta a baricadei. Si nu putine!

De la Martina Navratilova, la Amelie Mauresmo - lesbienele apar si nu dispar niciodata. sportul alb le atrage ca o vraja in capcana senzualitatii feminine. Si le place, o recunosc, nu se ascund. Totul este public.

doar sexoasa rusoaica - Maria Sharapova si-a facut timp si de baieti. Fata cuminte, recunoscuta in lume, cu o singura relatie oficiala - cea cu americanul Andy Roddick.

ultima aparitie pe piata tenisului este Ana Ivanovic. Vine din Serbia, dar a dat pe spate o multime de admiratori... nu numai cu jocul de tenis, ci si cu frumusetea ei.

Si mai apar. Eu ma declar un fan al Danielei Hantuchova. ce face pe terenul de tenis e irelevant.



vineri, 22 iunie 2007

SUT SI GOL... CU ELENA UDREA


asta mai lipsea, sa ne lovim de Elena Udrea si pe stadioanele de fotbal. Frumoasa si sexoasa politiciana vrea sa bage bani (de unde are?... sau poate cei publici!) la Unirea Uriceni. Adunatura de mahari care sta in spatele proiectului incepe cu Netoiu, continua cu cine altcineva decat Basescu (bine ascuns in spate), se leaga de numele unui anumit Cocos (cine e gaina?!) si se incheie cu mai marele Bucsaru - omul care fuge de camerele TV, ca dracu de tamaie.

Intrei ei misteriosul personaj MM Stoica, un presedinte epocal, care a mangaiat barbii, a tras tepe de sute de mii de euro si a dat limbi in fundul lui Gigi, mai rau ca toti angajatii de la palat.
Acum ma intreb cum va suporta doamna Udrea injuraturile care se aud pe stadion? oare le va inghiti? oare a inghitit vreodata?

intrebari retorice, care nu-si pot gasi raspuns decat intr-un pamflet, ondulat suav pe firele ei de blonda. sunt sigur ca aparitia doamnei Udrea la stadion va dubla numarul de bancuri cu blonde. Doar aparitia ei in politica a marit vizibil numarul.
ma mai intreb si ce se vor face baietii, daca vor fi vizitati de doamna Udrea la vestiar. Poate ca primele de joc se vor platii in natura. Vorba aceea... bani sunt, inima cere... si mai mult.

miercuri, 20 iunie 2007

TOM SI JERRY... SI ROMANII!


Ca in desenele cu Tom si Jerry... asa traiesc romanii in ziua de azi. Gluma se ingroasa, insa! De la politica, la economie, de la manele la clubbin', de la mancare la sport. Romanul e faqcut sa perceapa bine extremele. daca nu ii place politica este interesat de economie. daca nu agreeaza deloc sportul, iubeste la nebunie mancarea, si in final, daca nu este mare fan al manelelor, clubbinu' este pe primul plan. Am ajuns sa traim intr-o lume, in care izvorul nesecat, va seca. suntem facuti sa otravim fantani si sa pustiim campuri. este o lege a romanului, care daca pleaca cu o sacosa la piata se intoarce cu 10 beri la bord.


marți, 19 iunie 2007

ABSENT NEMOTIVAT!

caldura de afara ucide spiritul. gandirea devine un obiect pe care-l clintesti si-l urnesti cu greu. Dar asta nu e o problema. Lenea a fost cea care a ridicat la rang inalt puturosenia din mine. Este singura explicatie pe care pot sa o dau... si sa motivez cu ceva faptul ca n-am mai postat nimic. Asta, in loc de prefata!

In rest de bine. Strandurile colcaie de sani goi si funduri care mai de care, de diferite marimi. Apa este rece, intotdeauna murdara si neatragatoare. Puradei sunt la putere ca sa iti treaca automat tot cheful de balaceala. Marturisesc ca nu am apucat sa ajung la strand, probabil ca nici nu o sa apuc .. si ca acum nu fac decat sa vorbesc din povestile auzite pe la colturi.

Nici marea nu mai este un loc in care sa descopar ceva nou. De fapt, chiar gandesc profund(a nu se intelege alceva!) si e un lucru care incepe sa ma lase rece! Oare de ce? as vrea sa fac ceva nou, sa aduc ceva inovator, sa alung monotonia, dar ajung sa constat ca viata iti ofera din ce in ce mai putine solutii. Nici macar gratarul cu prietenii nu mai are gustul de altadata. Berea este din ce in ce mai amara, cola din ce in ce mai daunatoare sanatati, fetele din ce in ce mai altfel... mai deschise spre alte zari(doamne, ce finut am vorbit aici!).