luni, 30 iunie 2008

TORREADORII

Diferenta dintre Romania si Spania e ca in reclama. "Dorele, ai prins-o pe spitz?!" explica fotbalul jucat de haiducii lui Pitzi, iar scaritza lui Torres pe cel spaniol! Numai ca nici spitzu nu le-a mers saracilor romani la euro. Vai mama lor.
Aseara Spania a predat o lectie de fotbal si sper ca Piturca s-a uitat la meci... si nu doar atat. A si notat cate ceva. Mijlocasii Spaniei au alergat aseara de au mancat pamantul, dar n-au facut-o fara folos si fara cap ca Banel sau Cocis. Au alergat pentru fotbal. E drept, fotbalul se joaca din talent, iar dintre oamenii chemati de Piturca, daca sunt doi talentati e mare lucru. Munictori are Romania o groaza. Si Spania are muncitori. Xavi, Iniesta si chiar Torres au tras aseara ca sa aduca al doilea titlu european in Spania. Cel mai tare si mai mult a alergat, insa, Senna - primul brazilian care castiga un euro(da, s-a ajuns si aici!). Am ras cand l-am auzit pe Hagi spunand despre Senna ca e cel mai bun fotbalist de la euro. Da, a fost cel mai bun! N-a dat pase de gol, pentru ca de asta se ocupa spiridusii, Xavi, Silva si Iniesta. A fost aproape sa dea gol, dar total intamplator. Insa... cel mai important, a oprit de fiecare data furia nemtilor. E sigur prima finala in care Germania trage doar un sut pe poarta.
In rest, finala ne-a oferit momente de vis - playback a la Enrique Iglesias, moaca suparata a doamnei Merkel de la final, bucuria regala a lui Juan Carlos si a reginei Sofia, un tusier care n-a scapat nici macar un ofside la milimetru si multe momente vesele sau triste cu fotbalistii.
Asa cum spunea cel mai batran castigator de euro din istorie - Mos Aragones, Spania va fi singura echipa pe care lumea o va tine minte dupa aceasta finala. Atat. Si apoi a plecat la turci sa le ia 12 milioane in 2 ani.

vineri, 27 iunie 2008

"QUE VIVA ESPANA!"

Am vazut aseara o echipa care, chiar iubeste fotbalul, care nu pacaleste mingea, care nu se lauda doar cu doua meciuri bune la un euro, care joaca de placere. Spania traieste! M-am convins. Si ar fi frumos sa castige si titul european. O merita mai tare decat nemtii, dar... E vorba veche: nemtii cand joaca prost ajung in finala, cand joaca bine o si castiga. Cu Turcia au jucat prost si au ajuns in finala. Vedem ce va fi cu Spania...
Acum pot sa ii laud si eu pe ai mei - Xavi(a dat gol din pasa lui Iniesta), Fabregas (si el e catalan si i-a pasat lui Silva la golul 3), Iniesta(a facut faza de la golul 3), Puyol(un erou). Cred, pana la urma, ca ai mei catalani au decis cine merge mai departe. Rusia s-a stins urat, ca Romania, n-a stiut sa moara frumos. Ceea ce dovedeste ca n-a fost intamplare ca a mancat bataie de la Spania si in grupe cu 4-1.
Iata si hitul zilei :P

joi, 26 iunie 2008

TEVERE, OLE OLE!!!

Mare semifinala, mare la TeVeRe! Spectacol pe teren, show in tribune, carton la TeVeRe! Da... carton la TeVeRe. Toata lumea se plange ca a picat imaginea minute in sir la marea semifinala Germania - Turcia, pentru ca asta a prezentat TeVeReu'. Intr-adevar, transmisia a picat, dar pentru doar cateva secunde. UEFA si-a cerut scuze pentru ca 27 (a se citi douazecisisapte!!!) de secunde a fost vinovata de transmisie! De restu, avem bomboane de la TeVeRe si minute multe din semifinala nevazute.
Am avut parte si de un gol necomentat si de un final, de asemenea, in care s-a auzit doar lumea de pe stadion. Faptul ca n-a intervenit nimeni din studio e o problema. E neprofesionalism. Dar pe cine mai intereseaza, cand, maestrul Tudor Furdui citea pe post mesaje primite de la oameni de genul: "Televiziunea Romana este de c puncte puncte t!" Si el, dar si Cosmescu furios de la Basel au incercar sa apere onoarea TeVeRe-ului, pe care probabil il vor parasi cu totii in aceasta vara furtunoasa - ca la Viena aseara.

luni, 23 iunie 2008

LOVITURA DE BUZDUGAN.. SI MORAR!! PROFM I-A ADJUDECAT!!!

Este socul pietei media din 2008. N-a mai fost pana acum nicio plecare asa spectaculoasa in acest an, pe piata radio. Daniel Buzdugan si Mihai Morar mai stau doar doua saptamani la Radio 21. Si-au dat demisia si isi muta toate catrafusele catre Pache Protopopescu. PRO FM are nevoie de o emisiune adevarata de dimineata!! Ei bine, iata, ca ea vine intr-un moment cu totul si cu totul neasteptat. Banii au decis mutarea soc a verii, a anului... sau cum mai vreti. Matinalul de la 21 - Dimineata dementa domina de multa vreme topul audientei! Carcotasii erau intr-o scadere uriasa (sa nu uitam ca si ei tot de la 21 au plecat la Kiss!). Oferta de la PRO a fost una de nerefuzat! Am aflat si pretul corect, dar nu-l voi dezvalui, ca sa nu se supere baietii pe mine(stie toata lumea ce inseamna confidential in ziua de azi... :))))! Cei doi spun ca nu au fugit de la 21 din cauza banilor, ci pentru ca aveau nevoie de o echipa cu bani mai multi si potential mare de a creste.
In afara de emisiunea matinala de la PRO FM( care a asuns vai mama lui in audiente), Morar si Buzdugan vor avea si emisiune pe TV. Nu se stie, insa, pe ce post. Mi-e greu sa cred ca vor fi aruncati pe PRO TV! Totusi, de la Antena 2 la PRO TV ar fi un pas cam mare. E clar, insa, ca emisiunea "Rai da buni" de pe Antena 2, ori va disparea, ori va avea alt prezentator. Nici Buzdugan nu va mai fi personaj la Divertis Mall.

SUMMER IN THE MIX...

Doua melodii sparg cluburile si topurile in acest moment. David - Sexy Thing si Spit - Falling. Normal ca mai sunt si altele, dar astea sunt primele care iti prajesc urechile. Sa nu spuneti nimic de NOHA - Tu cafe... Ma enerveaza la culme!
Va recomand cu placere cele doua hituri... Daca nu o sa le auziti si la mare in vara asta... sa imi spuneti "cutzu"!!!
DAVID - SEXY THING

SPIT - FALLING

miercuri, 18 iunie 2008

BRAVO BAIETI...

Se spune ca la greu, Romania joaca doar cu cutitul la os! Aseara, romanii mi-au lasat senzatia ca au sula in coaste si de aia nu pot sa alerge. La cat de lent si de previzibil s-au miscat. Venim acasa si mai ramane sa tragem concluziile acestui turneu final ratat. Nu am iesit deloc cu fruntea sus din aceasta grupa. Am facut tara de ras cu jocul nostru defensiv. Pe langa noi, Austria, Grecia sau Polonia au parut masinarii de fotbal. Piturca ar trebui sa isi dea singur demisia - Mircea Sandu i-a cerut-o, cand a spus - "Am fost neprofesionisti cu Olanda".
Am fost si noi, insa, buni la ceva:
- am dat cele mai bune pase in spate... Normal, ca fiind primii in acest top, si cele mai multe!
- am avut doua meciuri fara sa sutam pe poarta - cu Franta si Olanda. E o performanta greu de egalat pe viitor.
- am fost numiti stapanii apararii. Si cu tot jocul nostru defensiv, tot am luat 3 goluri.
- Mutu trebuia sa fie vedeta, dar a fost trompeta turneului.
- Chivu se gandea mai mult la nunta. Daca mai ramanea in Elvetia rata pregatirile. Asa se explica de ce a jucat foarte prost cu rezervele Olandei.
- nu e deloc usor sa te poti mandri ca ai pierdut cu rezervele Olandei.
- generatia lui Mutu si Chivu ramane o generatie de ratati, mult sub cea a lui hagi si Popescu. A demonstrat-o cu varf si indesat la acest turneu.
- Piturca a fost atacant, dar nu stie ce inseamna sa ataci in fotbal. "Sageata" Niculae mai poate fi doar ajutor pentru Cupidon, nicidecum varf de nationala.

Ma opresc aici, dar raman la parerea ca suntem cea mai fraiera natiune de la Euro. Este doar termenul finutz, pentru prostia omeneasca romaneasca!!

luni, 16 iunie 2008

CUM E TURCU...

"Alah e mare!" - asa a sunat primul mesaj pe care l-am primit dupa meciul turcilor. Era de la varu Alin din Constanta. Acolo sunt mai multi turci ca nicaieri in Romania si lumea s-a bucurat. Si eu m-am bucurat. Cehia e o echipa fara vlaga, o echipa care la acest Euro nu poti sa spui ca ti-a placut, pentru ca nu ai cu ce sa acoperi afirmatia. Cehia a fost tradata si de cel mai de pret lucru pe care-l avea - portarul Cech a facut cel mai prost meci al vietii. Risc sa spun acest lucru. Oricum, sigur a facut cel mai slab meci pe care l-am vazut eu cu el in poarta.
Dar sa vorbim de turci - se vede ce popor luptator sunt. De aia le-am dat noi bir sute de ani, de aia ne atacau ei si noi niciodata, de aia erau cata frunza si iarba - toti luptau pentru acelasi tel. Cu toate astea, sunt un popor care a suferit mult. Tot timpul. Si la acest euro a suferti. Turcii au fost in pumni inca de la primul meci, cand Portugalia le-a scos fotbalul din cap. Au luat-o de la capat si au inceput ca un nou nascut si meciul cu Elvetia. S-au trezit la timp, au egalat, iar apoi s-au rugat la Alah pentru minunea din prelungiri. O tibie a deviat un sut, care nu era sigur gol, si a dus-o in plasa.
Cu cehii au suferit dublul. Dar s-au si bucurat dublu la final. Cehii au condus cu 2-0, dar luptatorii turci au avut un sfert de ora de vis, senzational, exceptional, fantastic, genial, etc.
Un pusti, Arda si un geniu Nihat, au condus oastea otomana spre sferturi. Si cu un supergol! Am avut senzatia ca Alah al lor a mutat bara mai sus la sutul lui Nihat - de la golul fericirii, ca i-a luat mingea din maini lui Cech la golul egalarii si ca l-a pozitionat prost pe acelasi Cech la golul care a dat semnalul revenirii turcilor. M-am convins: Alah e mare!

sâmbătă, 14 iunie 2008

POVESTEA UNUI PENALTY RATAT...

Mutu a fost Buffon-ul Romaniei! Asa mi-a spus un coleg de breasla, dupa ce Mutu a adus o Romanie intreaga la tacere. Iar eu ii dau dreptate. Nu Romania si nici jumatatea de stadion galbena l-a interesat pe Mutu. A vrut sa fie erou, a vrut sa le arate italienilor ca merita un salariu mai mare.
Povestea penalty-ului incepe cu figura de rau a lui Mutu si se termina in lacrimi. Lacrimi de durere in fund pentru milioanele de romani din partea lui Mutu. Am si acum in minte poza dinaintea executiei. Tineam cu Italia. Am simtit ca Mutu le va mai face romanilor o nefacuta... Si asa s-a intamplat. A tras mai slab decat ar fi facut-o si fotbalistul X de la Avantul Prabusirea.
Toate fitzele lui Mutu s-au regasit in acel sut. Nu bunica, nu milioanele pe care trebuie sa le dea lui Chelsea. Pe astea ar fi trebuit sa le regasim. Mutu ar fi trebuit sa rupa plasa cu ura romaneasca si rautatea cu care a fost atacat zi de zi de dusmani. In loc sa fie erou, Mutu a ajuns un simplu jucator de pluton la acest EURO.
Asta este Mutu, acelasi drogat pe care romanii il au idol. Acelasi basinos, care joaca pentru el! Asta s-a vazut cel mai bine cu Italia, unde nu imi aduc aminte o faza la care Mutu sa fie cu fata la poarta si sa nu suteze.
Eu, insa, pentru el ma bucur cel mai tare. M-as bucura sa mai rateze inca un penalty cu Olanda, Romania sa nu ajunga in sferturi, iar Mutu sa isi vada de fitzele lui in Italia. Tatuajele nu joaca fotbal. Si asta s-a mai vazut odata. Generatia de ratati isi mai scrie o pagina din istorie. Dupa celebrele episoade, sex cu Laura Andresan, drog pe nasul lui Mutu si alcool la Flora - barul de streaptease de langa Craiova. Astia sunteti si nu va puteti ascunde dupa deget!

vineri, 13 iunie 2008

SUPORTERI DE LUX - SARAH BRANDNER!

Sarah Brandner - am zarit-o in tribuna la meciurile Germaniei. Este logodnica lui Bastian Schweinsteiger si sigur, cea mai frumoasa fana a Germaniei de la euro. Este model si este, chiar mai inalta ca prietenul ei... care are, totusi, 1.81!!! Anul acesta a fost aleasa de nemti sa le promoveze meciurile de la euro.





joi, 12 iunie 2008

MUTU A MAI DAT UN GOL... DE FAPT UN NUD!

Sa cred sau sa nu cred? E sau nu o facatura? CanCan cica a dat marea lovitura si l-a prins pe Mutu... in toata splendoarea! Ma indoiesc. E greu de crezut ca Mutu poate iesi pe un balcon la Mogosoaia, vorbind la telefon si cu un prosop pe el, normal, aproape desfacut. Asa ca problema care ma macina pe mine e... cat a platit CanCan pentru ca Mutu sa le "marcheze" un "gol" cu el. Isi va plati macar 10 la suta din datoria la Chelsea?
Hai sa fim seriosi domnilor de la CanCan! Mutu nu mai e copil sa fie surprins in putza goala pe balcon. Culmea, in ziarul de azi, Mutu e ridicat in slavi! Si asta naste un semn de intrebare mare!!! Cica Mutu se vinde mai bine ca Beckham in China si Japonia. Ma repet... hai sa fim seriosi! Restul e CanCan!

luni, 9 iunie 2008

PLICTISITOR...

Englezi folosesc termenul "BORING"!!! Cam asta ar descrie primul meci al Romaniei de la Euro. Am fost urata adormita... Si Franta la fel. A iesit cel mai urat meci de la acest Euro. Incerc sa imi aduc aminte o ratare a Romaniei, dar n-am avut niciuna. Incerc sa imi aduc aminte o faza frumoasa a Romaniei. Nu imi amintesc niciuna. Franta nici nu conteaza in acest meci. Si ea a fost la fel de "boring". Ribery a fost la fel de bun ca si portarul Coupet - n-a avut nicio realizare. Mutu la fel. Am asteptat multe de la Mutu, insa pana sa-l ajunga pe Hagi, m-am convins ca mai e mult. Sau mai bine spus, m-am convins ca nu o sa-l ajunga niciodata. Nu e Mutu omul care sa faca diferenta. Piturca este cel mai mare distrugator de fotbal din lume. Si de asta m-am convins. Franta imbatranita nu ne-a dat gol, dar cu Italia fac pariu ca luam cel putin doua. Piturca e multumit cu un egal, sunt convins de asta. Crede si acum ca va bate Olanda, numai ca la Berna nu va mai avea parte de celebrul "Rovine" de la Constanta. Cu 4 puncte iesim din grupa cred. Asa am inceput si in 2000, cu un egal impotriva Germaniei. Apoi, am batut Anglia din penalty in minutul 87. Cine va fi Ganea in 2008?
Pana acum doar un fotbalist merita aplaudat - Nicolita. La cat l-am injurat pe saracul Nicolita, trebuie sa recunoastem, el a dus greul cu Franta. A alergat peste 12 kilometri, mai mult ca toti fotbalistii. Si l-a alergat si pe Malouda, care a fugit aproape 10 - cel mai mult de la francezi. Radoi a inchis perfect, dar trist este ca Romania nu a tras niciun sut pe poarta!!! Si cu asta... suntem de rasul Europei!! Singurii de pana acum care nu am tras la poarat.

HUAAA ROMANIAAA!


Sunt un bun roman si imi iubesc tara. Nu si echipa nationala de fotbal. Nu vreau sa fiu in galben! Vreau sa fiu in alb si albastru la primele doua meciuri si voi merge pe portocaliu la al treilea. Anul asta tin cu Croatia. hai si cu Germania. La Mondiale am, de obicei, o singura favorita - Mexic. Cateodata mai simpatizez si cu altii. La europene imi este foarte dificil sa aleg. Nu vreau, insa, sa aud de Romania. Fotbalistii sunt fitzosi, nu joaca in niciun caz cu sufletul pentru aceasta tara... Joaca doar pentru ei, pentru banii lor. Asa au fost crescuti. Chiar daca 20 de milioane de romani, cel putin, tremura pentru ei. De aceea sper ca Mutu sa nu dea gol, sper ca Lobont sa incaseze cateva. Sper sa nu trecem de grupe. Vreau sa vad fotbal la televizor pe durata EURO, nu PI-turca Romaniei. Asa m-am bucurat si la Euro 2000, cand Italia ne-a eliminat. Sper sa o faca si acum. Romanii, ca popor, merita sa treaca de grupe. Romanii, ca fotbalisti, nu merita nimic - sunt satul de Nasi si Corleoni, de Mutu, Chivu si alti basinosi ai fotbalului nostru. Un traditional HUAAAA pentru fotbalistii de carton!

duminică, 8 iunie 2008

EURO - HANDBAL

Am si eu voie sa ma minunez. Am fost la Braila sa comentez meciul de baraj al Romaniei cu Island - primul meu meci de handbal comentat din sala. Dar nu despre asta vreau sa scriu, ci despre publicul minunat care a intampinat Romania la aceeasi ora cu startul campionatului european la fotbal. Sala a fost plina - 2000 de oameni au tratat cu fundul primul meci de la Euro, ca sa vada euro-nationala de fete a lui Tadici. Frumos, nemaipomenit de frumos. Am avut senzatia ca romanii stiu sa traiasca si din handbal, nu numai din fotbal. Au lasat micii si berea de la terasele (uimitor de bine dotate in Braila - cu ecrane mari, plasme si alte lucruri unde se uita lumea la euro)si au venit sa sustina Romania la un meci, care nici nu conta, un simplu amical de vacanta. Nici nu mai conteaza audienta - cred ca a fost sub 1, conteaza ca publicul roman incepe sa aprecieze si alt sport, decat fotbalul. Am avut senzatia ca pentru o ora si jumatate, fotbalul a fost trimis pe Dunare si a fost invins de handbal.