vineri, 31 iulie 2009

FIRST DAY...

In prima zi de concediu m-am trezit la 6 juma, m-am urcat in masina.. evident, in dreapta, si am mers... vreo 500 de kilometri. Nu m-am plictisit. Am vazut o alta parte interesanta a acestei minunte tari. Judetul Neamt are frumusetile lui... Le-am descoperit una cate una.
Pe la 12 juma am ajuns langa Piatra neamt, la Gircina... o comuna, care pana acum nu mi-a spus niciodata nimic. Dar e frumoasa. Cel putin ca peisaje, merita vazuta. E "gard in gard", ca sa spun asa cu Piatra Neamt.
In sat e o penisune excelenta. Conditii de 10 ori mai bune ca la orice hotel al lui Pinalty. Acolo am zacut. Camere mari, pat mare, curatenie si un balcon bine dotat... (nu va ganditi la Pamela Anderson:)))din care se vedeau imprejurimile.
De aici poti porni oriunde. Drumurile cu masina nu dureaza mult. in 20-30 de minute, mers de voie, am ajuns la Varatec.

Apoi la Agapia. Ambele sunt pline de flori. Ingrijite. De maici.

A urmat apoi drumul catre Cetatea Neamtului. De acolo se batea pe vremuri Stefan. Dar eu va zic ca e al dracu de greu de urcat. Merita, insa. E frumoasa, ingrijita... si ofera o priveliste extra. Daca ajungeti in zona, nu o ratati. Am si filmat in interior, asa ca intr-o buna zi cu soare o sa revin si cu imaginile.



E greu de urcat... dar e si mai greu de coborat. Nu se poate ajunge cu masina.
Un sfat prietenesc e sa nu luati masa la restaurantul "La Cetate". Nu de alta, dar am stat o ora pana a venit mancarea. Servirea este execrabila. Dar de ce sa ne mai mire asemena lucruri in Romania. Peste tot e asa.

Urmeaza episodul 2. Cheile Bicazului si Lacul Rosu. Tare misto.

luni, 20 iulie 2009

EU LA MUNTE SI LA MARE!

Nu, nu! Nu e vorba de mine, adica EU! Si nici de Uniunea Europeana (EU.. cum se zice la ei)! E vorba de EU .. Elena Udrea! Doamna blonda de la turism, care in 3-4 luni a reusit sa viziteze jumatate de Romania. VReau si eu... asta e ideea. N-am nici banii, nici timpul si nici meseria lui Udrea.
La finalul lui iunie a vizitat Maramuresul (am fost si eu anul trecut! sic!! i-am luat-o inainte!!!!). O zona marfa de marfa. Eu am fost sa o pozez, sa o filmez, nu sa fac campanie PDL-ului, dar nu mai conteaza. Doamna Udrea s-a inchinat cu taranii la o biserica dintr-un sat si a dat o fuga si la partia de schi din Borsa. Oras mic, dar lung... nu se mai termina. Cred ca are peste 10 kilometri lungime dintr-un capat in celalat. "m-am indragostit de Maramures" a spus blonda de la Turism. Cam tarziu a ajuns acolo, dar Propune deja un program - "Craciun in Maramures!". E frumos, merita incercat.
A urmat o intoarcere la mare, pentru a creste frumustea litoralului romanesc, murdar, scump, manelizat sau plin de fitze de 2 lei (prostimea stie...).
Apoi o fuga la prietenul de la Piatra neamt. Pinalty a urcat-o cu telegondola si a coborat-o cu telescaunul! Cameramani cautau cea mai buna pozitie, fotografii la fel.

O sa merg si eu la Piatra Neamt. pare un oras interesant. L-am vazut pe fuga si mi s-a parut foarte curat.
Ca sa promnoveze si mai bine turismul, s-a imbarcat si pentru o coraziera pe Dunare. S-a oprit la Oltenita. Ii recomand doamnei Udrea sa se mai urce odata si poate ajunge pana la Cazanele Dunarii. Acolo, chiar are ce promova. Ca peisaj bate orice particica din Dunare. Am apucat sa bat drumurile pe acolo in facultate. Cand Orsova mi se parea din tren Bulgaria (mergeti acolo si toti o sa aveti senzatia asta!!!), iar sculptura in stanca a lui Decebal, un urias ce ne pazeste si acum de cotropitori. Sa mergem mai departe, insa, cu doamna Udrea. In vizitele ei interne.
Sambata era la Sibiu - unde a lansat al doilea Hilton. Si Sibiul este un oras top-class de romania. Curat, bine organizat, cu tot ce trebuie. Vesel. Sper ca mai e asa, ca n-am mai fost de vreo 5 ani. O sa merg tot anul asta, pentru linistea din Dumbrava si o calatorie scurta pana la Paltinis. Nu mai trec pe la Cioran, pe acasa! Promit!
La muzeul Astra, Udrea si-a aratat talentul de a canta la fluier...
As vrea sa ajung si eu ca Udrea, la Ocna Sibiului. Nu stiu daca am timp. Nici Elena n-a avut - a refuzat o balaceala.
Totul s-a stricat pentru Blonda de la Turism la Garana. A fost fluierata copios la festivalul de Jazz de acolo.


Azi e la Mangalia. Vrea sa discute despre o croaziera pana in Grecia! cat se mai plimba doamna Udrea? Mi-a facut pofta sa ma angajez la Ministerul Turismului! macar pentru atatea plimbari! Sa stiti ca nu e nicio campanie pro-PDL sau pro-Basescu! E doar drumul parcurs de EU.. prin tara si pe care as vrea sa-l parcurg si eu (acum chiar vorbesc de mine!)
Oare doamna Udrea unde si-a facut concediul? Pariou ca intr-o insula EXOTICA?!

marți, 7 iulie 2009

INMORMANTAREA LUI MICHAEL - TV SHOW!

Numai televiziunile... si lautarii fac bani la inmormantari. Cea a lui Michael este una speciala, transmisa aproape in toate tarile lumii. Nu exista exclusivitate. Cel putin, in Romania, toate televiziunile vor da live momentul. Americanii, ca sa mai scoata si ei un ban, fac show total din asta. Concerte, artificii, milioane de oameni, bilete... sa mananca si gurile lor :))
Patronii de televiziuni s-au bucurat tare, probabil, de raul lui Michael.Si-ar dori sigur sa mai moara odata. Incasarile pe timp de criza au crescut. Michael este un om care face audiente extra. Umple buzunare.
In America, pana si CNN-ul s-a coborat la nivel de OTV - a dat imagini cu o presupusa fantoma a lui Michael.. (hai ma ce dracu', se lasa fantomele filmate????)
Televiziunile asteapta moartea Madonnei, a lui George Michael, poate a lui Bono de la U2! Pentru o noua perioada de incasari uriase.

luni, 6 iulie 2009

HITUL VERII 2009!!! MA INSEL??

De obicei am avut flerul de a descoperi hiturile inainte ca ele sa devina mari. Le-am simtit. Cred ca nu ma insel nici cu asta. Simt ca va piesa verii 2009, daca nu o sa apara ceva si mai tare, si mai intresting. Pana atunci DJ ANDI si STELLA au facut-o!
"Freedom" se cheama si sunt sigur ca o sa o mai auziti pe la radiouri. Abia pe 30 iunie s-a lansta oficial - in studio la Radio 21, unde a fost cantata live in emisiunea lui Soci.
Practic premierea ei a fost la Romanian Music Awards, insa nu cred ca e convingatoare niciodata prima ascultare. Este si in top la Vibe, normal.. ce dreak! Totusi, Andi lucreaza acolo.
Acum, ea este propunerea mea(si in acelasi timp promisiunea mea!) pentru hitul verii 2009. Poate ne intoarcem la vremurile anilor 90, cand una-doua piese erupeau pe plaja. Asa simt ca se va intampla si cu DJ ANDI ft STELLA - Freedom. Daca ma insel, nu o sa mai imi dau niciodata cu parerea despre muzica. Promise!!!! Piesa inca nu are un clip - e in productie si va fi realizat de Tom Boxer.