luni, 30 noiembrie 2009

marți, 24 noiembrie 2009

CIRCUL POLITIC! DE CE BASESCU?

Crin Antonescu este marele castigator al alegerilor. 20 la suta inseamna mai mult decat 33 sau 32, cat au obtinut Basescu si Geoana. PNL are sanse mari sa-si puna ministri in posturi cheie, daca Geoana iese presidente de la patria.
De ce? Pentru ca Geoana are mai mare nevoie de voturile lui Antonescu. Basescu l-ar bate fara acest ajutor, iar Geoana stie asta. Asa ca se gandeste la guvernul Johannis, propus de PNL. Refuzat fara ezitare si acum, inainte de batalia finala, de Basescu.
De ce este Romania tara lui Bula? Pentru ca stanga si drepata numai aici pot face aliante.
De ce e sigur Basescu ca va castiga alegerile? pentru ca cei 10 ani de domnie cu feseneaua si pesedeaua le-au stat in gat romanilor. Pentru ca Geoana nu are coloana vertebrala, ci o armata de mafioti si hoti in spate. Va fi manipulat si ii va canta zilnic cucuveaua la Cotroceni. Nici Basescu n-are oameni mai cinstiti, dar parca au furat mai putin...
De ce o sa-l aleg pe Basescu si in turul 2? Ca sa fac asta trebuie sa uit de guvernul Boc, cel mai prost al Romaniei dupa revolutie. Dar o sa uit. Cred ca Basescu in a doua sa domnie nu isi va mai permite greseli. Ba mai mult, trebuie sa isi gasesca urmasul pe care, cel mai probabil, il va pune prim-ministru, ca peste 5 ani sa aiba un nume pentru postul de presedinte. Si acesta cred nu poate fi altul, decat Liviu Negoita. E drept, ca sa gospodaresti o tara nu e la fel de usor ca un sector. Si Basescu e un fost primar.

marți, 10 noiembrie 2009

ALBA CA FAINA... SI CEILALTI PITICI!

Intr-o padure in apropiere de Ghencea s-a nascut candva un club de fotbal. Si era unul campion, si mandru-n toate cele, si era mare, linistit, avea loc printre stele.
Pana cand o vraja l-a cuprins. Lumina razboinica a lovit ca un meteorit. A lasat in urma praf si scrum (de la trabucuri, bineinteles!). Dar cui ii pasa!
Cu pusti uzate, mitraliere ieftine si sabii neascutite a iesit la lupta cea mare! A pierdut batalii dupa batalii. A fost invins de "The ONE" andONE si de Dan Capitan de Baragan.
Ostenii nu mai sunt de partea sa. Bat pe la porti, ca sa-i plateasca birul, dar sunt refuzati la lupta. Angajatii sai umili gandesc zi si noapte cum sa-i alunge pe tradatorii iubitori de club si pixangii, care varuiesc istoria. Soldatul Alba ca Faina a primit aceasta misiune. A inchis portile mai bine ca Zapata, ii dribleaza pe toti mai bine ca Dayro si se baga la dueluri mai rau ca Ghionea! Dar asculta toate poruncile generalului.
Generalul nu stie cine a tras cu sulita pe campul de lupta de la Sevilla, dar se mandreste ca oastea care o conduce va fi a urmasilor, urmasilor sai. Cu sau fara servitorii umili, care platesc bilet, dar nu sunt lasati sa intre la meciuri. Probabil, ca sa nu inghete!
Spirtul clubului a disparut, trofee nu mai vin, Europa nu mai e un taram de cucerit (cica nu mai aduce bani - dar ce in 2006 aducea?!), iar pretioasa cupa a fost ratata pe frontul de la Bistrita! Pentru General nu trofeele si istoria conteaza. Doar banii, pe care trebuie sa-i puna la loc in sacul, care odata era fara fund. Acum, criza bate fundul.