marți, 29 aprilie 2008

FRUSTRARILE ANGAJATULUI ROMAN!

Asa cum se stie, din vecii vecilor si de-a pururi... ca sa fiu in ton cu Pastele Cailor de la noi, romanii sunt vesnicii nemultumiti. Salariul mare, conditiile de lucru foarte bune.. tot nu reusesc sa-l multumeasca pe angajatul roman, care se crede mai pretios decat aurul de la Rosia Montana. Un studiu arata ca romanii sunt iar nemultumiti... De aceasta data de orele suplimentare pe care le stau la servici si care nu le sunt platite. Culmea, femeile sunt cele care ataca cel mai dur, cand vine vorba de orele suplimentare. Probabil... isi scurteaza la minim timpul pentru shopping.. si asta e deja blasfemie la femei.
Barbatilor le convine... Unii chiar adora munca, iar alti folosesc orele suplimentare drept acoperirea de baza la o plimbare cu amanta. Dar domanele nu au amanti, ma intreb eu?!!!
In general, romanii nu prea sunt multumiti de relatiile cu sefii, insa colegii nu sunt o problema. 82 la suta dintre cei care au luat parte la sondaj spun ca se inteleg de la foarte bine in sus cu colegii. Un aspect important si care nu trebuie lasat deoparte. Desi e vorba aceea... colegi nu poti sa ii alegi!
Acelasi sondaj a ajuns la concluzia ca romanii muncesc mult, dar prost, ca sunt puturosi si delasatori, si ca.. pot atinge nivelul maxim, doar daca li se promite marea cu sarea... si lapte si miere zi de zi, la orice ora! Este o cerinta de care nici macar occidentul nu are parte in acest moment.
Totusi, romanii pun pe primul loc siguranta locului de munca - mai ales cei care au trecut de 40 de ani. E normal, familia trebuie intretinuta cu ceva.

Aspecte apreciate la actualul loc de muncă %
Siguranţa locului de muncă 62
Relaţia bună cu colegii 47
Este bine plătit 34
Programul de lucru 34
Posibilitatea de a avansa 25
Poziţia ocupată în cadrul companiei 14
Aprecierea muncii depuse 11
Volumul de muncă 10
Dezvoltarea pe plan profesional 8
Localizarea birourilor/sediului 7
Spaţiul bine compartimentat 5
Sursa: ISRA Center (CAPITAL 2008)

Niciun comentariu: