marți, 1 aprilie 2008

NEBUNIA DIN PIATA MEDIA!

1 aprilie nu mai e chiar ziua pacalelilor! TVR a suflat de la PRO TV cel mai tare produs de sport - UEFA Champions League. "Multumim lui Costi Mocanu ca a ridicat competitia si ca i-a facut rating." au fost cuvintele ironice ale lui Enachitza... zis Vlad Enachescu! Vocea sa suava (strans de oua ca de obicei...:) o sa ascultam pe TVR in comentariile dezastru! In afara de Emil Gradinescu.. si hai sa zic si Bogdan Cosmescu, niciun alt om din TVR nu mai are fata si voce de Champions League. In plus nu e singurul program pe care TVR il ia cu rating sus si il ingroapa! E posibil ca in doi ani sa-i puna cruce si Ligii Campionilor! Ramane de vazut daca TEAM s-a fript sau nu la aceasta miscare... Ca bani, sigur are numai de castigat - TVR a platit in jur de 55 de milioane de euro.
Kanal D si Pro TV au mai licitat pentru acest produs, care ramane numarul 1. Chiar daca este mai ieftin decat Liga lui Mitica! Antena a platit 102 milioane cu tot cu TVA si spera sa ii acopere cu o politica inteleapta a firmei de cablu cu care s-a aliat. RCS vrea sa isi creeze un canal propriu pe care sa transmita meciuri din Liga I. Antena 1 nu vrea decat primele 2-3 optiuni. Are si nationala si va fi vai de mama noastra.. cand lemnele lui Catalin Carnu sau ale lui Vochin ne vor praji urechile.
Din pacate, banul este la putere si face legea in piata media. Deocamdata handbalul si Divizia B nu sunt inca acontate de Vantu... asa cum Horia Ivanovici anunta cu mandrie in emisiunea sa! Pana in 2009 vor fi ale Sport.ro, iar viitorul lor nu s-a decis deocamdata.
Probabil pe viitor, TVR-ul si Antena 1 isi vor dori si Wrestling-ul pentru ca a inceput sa se miste bine pe piata. Poate ii vor convinge si pe cei de la CNA sa il primeasca in prime-time.
TVR se mai mandreste si cu Mondialele din 2010 si 2014, dar si cu urmatoarele doua editii ale Jocurilor Olimpice.. si de vara, si de iarna! Ramane sa vedem bataia pentru Europeanul din 2012, care nu e inca luat de TVR-isti.

Niciun comentariu: