luni, 25 iunie 2007

INTOARCEREA REGELUI


De 17 ani, Hagi n-a mai calcat in calitate de stelist prin Ghencea. O face acum, intr-un moment socant pentru istoria unui club in crestere. Teroia schimbarii antrenorilor a fost data peste cap la Steaua, unde in uiltimii 4 ani, Zenga, Protasov sau Olaroiu au scris cate o pagina din istoria clubului. performantele in Europa au crescut de la an la an, iar Hagi trebuie sa poarte steaua si mai sus. E cererea unui patron optimist, care nu tace si face.
Hagi este "top of the top" pentru fotbalul din Romania, chiar daca performantele lui ca antrenor au o dara interminabila de cenusiu. De la barajul cu Slovenia, care a parut inceputul sfarsitului, la lupta cu bogatii turciei, in care a esuat lamentabil. De acolo spune, insa, Hagi ca vin invatamintele cele mai mari, si pana la urma singurul trofeu pe care a fost capabil sa si-l adjudece de cand s-a apucat de meserie - Cupa Turciei.
Acum, la Steaua, Hagi are la indemana o echipa capabila sa faca performanta, o echipa care cunoaste Europa, care a incantat Europa. Asta este lucrul care-l doare cel mai tare si il loveste cel mai greu pe Hagi. Jucatori ca el n-o sa gaseasca, insa trebuie sa mai puna o caramida-doua la constructia precedentilor.
Dorinta de lucru a lui Hagi este la fel de mare ca pasiune crescatorilor de animale. Cu o singura diferenta. Sa dresezi oameni e infinit mai greu.
Lupta pentru putere va fi apriga in Romania, iar milioanele pentru care se va da batalia atrag ca un magnet investitorii. Numai ca din multi, putini vor obtine ceea ce viseaza acum.
Hagi trebuie sa stie ca gleznele si fentele, n-au nicio valoare pe banca, unde doar creierul poate face diferenta. Pasele sale nu mai exista, pentru ca Radoi sau Ovidiu Petre n-au stangul slefuit ca al Regelui. Aceasta este diferenta intre fotbalul lui Hagi si fotbalul de acum. Mistria unui om care a stiut cum sa joace, trebuie sa se vada in teren prin inteligenta. este singurul punct prin care Hagi poate castiga razboiul cu lumea si, bineinteles, cu el.

Un comentariu:

Anonim spunea...

De ce nu mai scrii nimik si despre muzica?!.. asa ca chestie!