vineri, 31 iulie 2009

FIRST DAY...

In prima zi de concediu m-am trezit la 6 juma, m-am urcat in masina.. evident, in dreapta, si am mers... vreo 500 de kilometri. Nu m-am plictisit. Am vazut o alta parte interesanta a acestei minunte tari. Judetul Neamt are frumusetile lui... Le-am descoperit una cate una.
Pe la 12 juma am ajuns langa Piatra neamt, la Gircina... o comuna, care pana acum nu mi-a spus niciodata nimic. Dar e frumoasa. Cel putin ca peisaje, merita vazuta. E "gard in gard", ca sa spun asa cu Piatra Neamt.
In sat e o penisune excelenta. Conditii de 10 ori mai bune ca la orice hotel al lui Pinalty. Acolo am zacut. Camere mari, pat mare, curatenie si un balcon bine dotat... (nu va ganditi la Pamela Anderson:)))din care se vedeau imprejurimile.
De aici poti porni oriunde. Drumurile cu masina nu dureaza mult. in 20-30 de minute, mers de voie, am ajuns la Varatec.

Apoi la Agapia. Ambele sunt pline de flori. Ingrijite. De maici.

A urmat apoi drumul catre Cetatea Neamtului. De acolo se batea pe vremuri Stefan. Dar eu va zic ca e al dracu de greu de urcat. Merita, insa. E frumoasa, ingrijita... si ofera o priveliste extra. Daca ajungeti in zona, nu o ratati. Am si filmat in interior, asa ca intr-o buna zi cu soare o sa revin si cu imaginile.



E greu de urcat... dar e si mai greu de coborat. Nu se poate ajunge cu masina.
Un sfat prietenesc e sa nu luati masa la restaurantul "La Cetate". Nu de alta, dar am stat o ora pana a venit mancarea. Servirea este execrabila. Dar de ce sa ne mai mire asemena lucruri in Romania. Peste tot e asa.

Urmeaza episodul 2. Cheile Bicazului si Lacul Rosu. Tare misto.

Un comentariu:

Doina Goanta spunea...

maine, de fapt azi ca e trecut de 12, plec si eu sa vad frumusetile patriei :)) cand ma intorc, iti spun ce am vazut frumos :)