joi, 22 martie 2007

DESTEAPTA-TE ROMANE MUTU!


Traim cu speranta. E ultimul lucru pe care-l mai avem. N-am mai vazut un turneu final, de cand eram cu 8 ani mai tanar. O generatie, de drogati, de betivi, de fumuri, care n-au stiut cum arata o calificare. Care n-au trait asta niciodata, dar care culmea da mereu senzatia ca e dezinteresata. Asta mi-a fost dat sa vad. O nationala de figuranti, pentru care reclama la sampon a fost infinit mai interesanta decat suferinta unui suporter, care da bani pe bilet sa vada fotbal.


Nu vrei, nu poti sau doar nu poti? E intrebarea care macina microbul "nationala". A cui o fi ea! Cu nationala lui, Piturca arata ca un poet dupa blocurile gri din Pantelimon, unde nimeni nu-i intelege versurile.


Acum e momentul sa se faca inteles. Mai mult ca niciodata. Pentru ca daca ne trezim iar batuti in Olanda, o sa ajungem depravatii Europei. Si asa presa din Olanda ne compara cu Cipru si Malta, pentru ca doar ei au mai reusit in istorie sa inscrie doar un gol "portocalei". Acolo suntem si noi. Nu i-am batut niciodata si acum ne iau la misto.


Arata-le tu Mutule ca si Romania poate! Si Romania vrea sa mearga la un turneu final. Gandeste-te ca e ultima ta sansa sa mai ajungi acolo. Nu te mai gandi la bani. Gandeste-te ca o tara intreaga e cu ochii pe tine, vrea goluri si fotbal de calitate. Daca ma gandesc, Romania n-a mai jucat de mult asa ceva.


Acum e timpul. Sa stoarcem toata zeama dintr-o portocala, aproape decojita. Avem si noi absente, dar ei au mai multe ca noi. Si mai importante. Sa-i punem in fund! Sa uitam de nasul lui Chivu, sau vorba lu Nicoleta Luciu, sa ne luam in piept cu ei!


DESTEAPTA-TE ROMANE MUTU!




Niciun comentariu: