vineri, 9 martie 2007

OLTENIA ETERNA TERRA NOVA!


Un simbol, o iubire alb-albastra, un mit, prima semifinalista a Romaniei in Europa - este Universitatea Craiova. A fost odata campioana unei mari iubiri, cand pustii, care azi fredoneaza Adi Minune sau 50 Cent nu stiau decat de Balaci, Lung, Cartu sau Zoli Crisan.

Legendele nu dispar niciodata, asa cum nici mitul "Maxima" nu va deveni vreodata uitat.


E cel mai bun moment sa scriu despre Craiova. E meciul cu dusmanul numarul 1 din Romania al "Stiintei" - Dinamo, derby-ul orgoliilor, al unei rivalitati care dureaza de ani. E ura dintre culori.


Motivele si cauzele pentru care lupta Craiova si de ce trebuie sa bata la Bucuresti:


Mititelul arunca la bataie 4000 de dolari de om, pentru o bucurie pe care oltenii o asteapta de 13 ani - de atunci Craiova n-a mai castigat in Stefan cel Mare.


Antrenorul Fane Stoica promite un drum pe jos pana la Craiova, daca va reusi sa rapuna liderul -Dinamo.


Leii Njock si Woobay cauta primele goluri, pentru ca in 2007 n-au avut norocul sa gaseasca poarta.


Bornescu este cel mai bun portar al returului - n-a luat gol si a avut parade miraculoase cu Rapid.


Dinamovistii se tem: "Craiova e altceva fata de tur. E o echipa aranjata si care ia greu gol" - spune Borcea.


Avantaj Craiova: a scapat de Ganea, care a dat toate golurile din tur. Cu Rapid n-a fost in stare decat de un cap in gura.


1000 de olteni vin la Bucuresti. Dar vor fi mai multi. Craiova are aproape la fel de multi fani in Bucuresti ca si Dinamo.


Dinamo n-a jucat nimic in acest retur. Ultimul meci a fost o joaca cu copii de la Timisoara, si dinamovistii n-au reusit decat un egal.


Seful arbitrilor - Ghe. Constantin face orice pentru ca Dinamo sa castige - l-a trimis pe arbitrul de casa al dinamovistilor la derby, Sorin Corpodean. Sa ne aducem aminte de meciul cu Steaua din tur!


Inchei cu numele grele care sunt si vor ramane mereu alaturi de Craiova.


“Ati avut, poate, cea mai frumoasa echipa din tara. Practic, voi ati inventat fotbalul-spectacol. Trebuie sa credeti in spiritul Craiovei. Chiar daca au murit Oblemenco, Deselnicu,... si altii, Craiova nu va muri niciodata!” - IOAN GYURI PASCU


O multime de vedete vor trai pentru Craiova, asa cum au facut-o intotdeauna.


Cristi Minculescu de la Iris, "carcotasul" Serban Huidu, Mugur Mihaescu de la Vacanta Mare, Geroge Vintila de la PRO FM, Tudor Gheorghe, Romica Tociu, Mircea Badea, Adrian Paunescu sau Marius Tuca - sunt doar cativa dintre oamenii care au sufletul alturi de Craiova.


In incheiere cel mai fredonat refren:

"Tinem cu echipa noastra/ Si la bine si la greu/ O iubire alb-albastra/ La Craiova e mereu!"

Un comentariu:

Anonim spunea...

craiova.......... a fost odata ceva dar......inca mai poate