vineri, 9 martie 2007

RECOMAND DIN SUFLET!


"Meditatia e cheia vietii vesnice" e un citat al lui Dalai Lama. Pastor peste Tibet, Dalai Lama este un mare fun al muzicii, al creatiilor care ung sufletul. In tara sa mica si retrasa de ochii lumii, in care e greu de patruns, Dalai Lama a adus muzica de meditatie. "Este o metoda care hraneste spiritul, care alunga raul si care da pofta de viata" spunea capul Tibetanilor Budisti.

Va recomand acum cu caldura doua piese de meditatie.

Prima vine din stilul "celtic" si apartine unei voci cum putine sunt in ziua de azi. Loreena McKennit - "Tango to Evora" este deja un mit in Irlanda. Iar miturile dureza! Piesa se canta de cativa ani si este numarul unu in reteaua "IRISH PUB" din Irlanda.
Nu se incadreaza la noua era muzicala, insa este o piesa care inspira la creatie, cum explica chiar solista.

Cealalta vine din Germania si este compusa de un DJ care de la cluburi s-a indreptat si catre un alt stil. DJ SCHILLER face si altceva decat muzica de club. "Aufbruch" n-a fost hit de radio in Europa si nu va fi niciodata. Este o piesa trista, dar foarte bine lucrata. Este compusa pentru victimele razboiului din Serbia si a aparut pe coloana sonora a unui documentar, practic povestea macelului de la Belgrad.
"Am vrut sa ma alatur lumii intregi, care s-a saturat de razboaie si de mii de morti" a explicat dj-ul german.

Trist, dar adevarat. Lumea isi croieste, incet, incet, drumul spre disparitie. Muzica e cea care inca mai tine in picioare miliardele de suflete.

Un comentariu:

Anonim spunea...

MUZICA DA,DAR MEDITATII.......ROMANA, MATE,PTR BAC