luni, 26 martie 2007

CE SE AUDE LA RADIO?!


Pentru ca suntem in perioada in care ceasul a luat-o inainte, zic eu, ca nu e cazul sa ramanem in urma cu noutatile muzicale ala lui 2007. Ce avem de ales, din ce au reusit sa lanseze pe piata artistii autohtoni, dar si cei din afara.
NELLY FURTADO e deocamdata, regina anului. Cu doua piese, ambele lansate la finalul lui 2006, domina topurile romanesti. "Say it Right" si "Good Things(come to an end)" sunt la putere aproape in toate clasamentele din Romania. O voce incantatoare, care s-a aliat cu americanii pentru a da lovitura. Si, peste toate, ia si iesit.

Baietii de la 3rei Sud Est par nemuritori in lupta cu muzica. Si-o fac cu mana lor si iese pana la urma un "lucru manual" bine lucrat. Piata supraincarcata si supralicitata din Romania are un loc, insa, intotdeauna si pentru ei. Ultima creatie, "N-ai crezut in mine" se recomanda pentru hitul inceputului de an in Romania. Alaturi de noua compozitie, zic eu, reusita a Corinei. "Overdrive" n-a ucis deocamdata suflete in Romania, insa, daca analizati topurile de prin Germania sau cele de pe la vecinii Bulgari o sa observati ca e aproape de primul loc. Sunt sigur ca-l si va atinge candva.

PINK a iesit si ea pe piata cu un material nou. Iar intrarea in topul american direct pe primul loc cu "Leave me alone" spune multe despre capacitatea solistei americane de a convinge publicul. Un stil pe care doar ea il adopta, inconfundabil, si nu in ultimul rand - placut.


AKCENT au scos de ceva saptamani noua piesa "King Of Disco", care nu se bucura de acelasi succes ca precedentele lor hituri. Deocamdata! Spun deocamdata, pentru Romania, pentru ca din nou afara, romanii stiu sa se faca placuti. Analizati topul francez si vedeti cum AKCENT a ajuns in doar 3 saptamani pe locul 3. La bataie cu Robbie Williams.


Raman, insa, la parerea ca ne aflam in fata unuia dintre cei mai prosti ani pe plan muzical. Si vorbesc aici de muzica de radio. In rest, la clubbin' lucrurile stau binisor. DJ par mai inventivi ca niciodata si reusesc sa convinga.

Monotonia ramane printre solistii consacrati, care, fie nu mai pot sa se adapteze la noile cerinte din piata muzicala, fie nu mai au inspiratia de altadata. Speram sa le vina mintea la loc si sa auzim cat mai multe muzici bune si in 2007.

Astept sa apara hiturile de vara. Cam acum, incep sa se coaca multe dintre ele.

Niciun comentariu: