miercuri, 18 aprilie 2007

MANEAUA SI ROMANU'


Un centru de studii in domeniul culturii a descoperit ca muzica de suflet a romanului e maneaua. Sondajele au aratat ca urechea romanului dezvoltata, pentru a percepe mai bine sunetul acordeoanelor si vocile de tigani(Salam, Parizer, Copii Mici, Mari, Lautari). Cheful vine mancand, pentru ca romanii asculta aceste melodii cand lumea le e mai draga (adica dupa ce sticlele de vin sau bere, sau whisky sunt goale!)

Suntem singura tara europeana in care muzica populara si maneaua predomina, in fata pop-ului, rock-ului, rap-ului, etc... Aici e marea tragedie.

In toate tarile Europei, muzica clasica este cea care se asculta cel mai putin. Civilizatia, insa, este vazuta altfel. Parisul e in top la Buddha Bar( acolo mai exista gusturi, cat de cat!)

In Europa, doar in 6 % din locuinte nu se gaseste nicio carte. Aici romanii sunt cu doua clase peste - la prostie bineinteles. 12 % dintre romani nu s-au chinuit vreodata sa descopere ce e in spatele unei coperti.
Totusi, la cablu suntem campioni. Nu sunt altii mai tari ca noi! Romanii merg pe mana cablistilor in 73 la suta din cazuri. In Europa, cam jumatate din gospodarii sunt dotate cu asa ceva.

Daca luam prima fraza si o combinam cu ultima, reiese clar de ce in majoritatea caselor rasuna maneaua de pe TARAF TV! S-o tinem tot asa, doar suntem europeni...

Niciun comentariu: