vineri, 20 aprilie 2007

INAPOI IN POPOR


Joi parea ca se naste o noua revolutie in Romania. La Parlament se vota de zor anti Basescu. Presedintele pe care l-au vrut si l-au pus romanii a fost dat jos de o mana de parlamentari. Asa am ajuns la concluzia ca nu o sa ma mai duc in viata mea sa votez. Nu are rost. 10 milioane de oameni au votat, dar tot 200 sunt cei care decid viitorul tarii. Rusine!

Nu sunt un mare fan Basescu, insa, acest joc din Parlament, aceste legi dau peste cap oamenii de rand. Asta inseamna ca puterea noastra, nu numai ca scade, ci nici macar numai conteaza pentru mana de hoti din parlament.

In Parlament o bucurie nebanuita, ca si cum ar fi cazut Ceausescu a doua oara. In Piata Universitatii, Basescu incerca din nou sa cheme poporul asupra lui. Cu un steag al Romaniei defila prin multime. Stie sa isi faca numarul printre romanii care gusta circ. Are carisma, romanii il iubesc si sunt sigur ca il vor vota din nou la anticipate.


De ce? Pentru ca nu avem altul. Gigi Becali nu are fata de asa ceva. Baiat bun cu mana larga, Becali nu e deloc diplomatul care sa conduca o tara. Poate fi lejer un nou dictator pentru Romania. Sunt sigur ca va conduce dupa legile de el facute si doar de el stiute.

Geoana este prea mic pentru un popor cum este cel roman. Are stofa de conducator, insa, a invatat sa traiasca in circul din Romania. Ori, romanii, s-au cam saturat sa inghita astfel de lucruri(vezi Geoana la meciurile de fotbal!). Acolo merge si Basescu, numai ca el asa a fost de la inceput. Basescu a fost intodeauna omul poporului - a mers in cizme de cauciuc pe santier, s-a dus la tribuna a doua la meciuri de fotbal, s-a inchinat la Invierea Domnului alaturi de multime, a dansat cu sotie prin restaurante si multe altele.


Jocul politic romanesc e departe de a se fi incheiat. Basescu pare un marinar mancat de rechini, insa, are sansa sa se salveze. A fost si el unul dintre coruptii romaniei. Poate chiar este. Dar credeti ca cei din parlament nu sunt la fel? Haideti sa fim seriosi.

Romanul inghite in sec, iar parlamentarii isi trag case, masini, firme peste firme, actiuni la brand-uri puternice. Nu intra in masa romanilor. De aceea probabil ca Romania nu va gusta niciodata jocurile parlamentarilor, care, imbracati la patru ace suspenda un om al poporului. Alesul lui.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Asa e, ai dreptate! Nu prea avem pe cine sa alegem! Si parlamentarii chiar sunt hoti