luni, 30 iunie 2008

TORREADORII

Diferenta dintre Romania si Spania e ca in reclama. "Dorele, ai prins-o pe spitz?!" explica fotbalul jucat de haiducii lui Pitzi, iar scaritza lui Torres pe cel spaniol! Numai ca nici spitzu nu le-a mers saracilor romani la euro. Vai mama lor.
Aseara Spania a predat o lectie de fotbal si sper ca Piturca s-a uitat la meci... si nu doar atat. A si notat cate ceva. Mijlocasii Spaniei au alergat aseara de au mancat pamantul, dar n-au facut-o fara folos si fara cap ca Banel sau Cocis. Au alergat pentru fotbal. E drept, fotbalul se joaca din talent, iar dintre oamenii chemati de Piturca, daca sunt doi talentati e mare lucru. Munictori are Romania o groaza. Si Spania are muncitori. Xavi, Iniesta si chiar Torres au tras aseara ca sa aduca al doilea titlu european in Spania. Cel mai tare si mai mult a alergat, insa, Senna - primul brazilian care castiga un euro(da, s-a ajuns si aici!). Am ras cand l-am auzit pe Hagi spunand despre Senna ca e cel mai bun fotbalist de la euro. Da, a fost cel mai bun! N-a dat pase de gol, pentru ca de asta se ocupa spiridusii, Xavi, Silva si Iniesta. A fost aproape sa dea gol, dar total intamplator. Insa... cel mai important, a oprit de fiecare data furia nemtilor. E sigur prima finala in care Germania trage doar un sut pe poarta.
In rest, finala ne-a oferit momente de vis - playback a la Enrique Iglesias, moaca suparata a doamnei Merkel de la final, bucuria regala a lui Juan Carlos si a reginei Sofia, un tusier care n-a scapat nici macar un ofside la milimetru si multe momente vesele sau triste cu fotbalistii.
Asa cum spunea cel mai batran castigator de euro din istorie - Mos Aragones, Spania va fi singura echipa pe care lumea o va tine minte dupa aceasta finala. Atat. Si apoi a plecat la turci sa le ia 12 milioane in 2 ani.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Espana, Espana!!