vineri, 27 iulie 2007

CIOBANAS CU 800 DE MILIOANE DE EURO


De ce e mincinos Gigi Becali? Pentru ca minte poporul cu televizorul. Una zice, alta face, maine drege, astazi sterge tot ce a spus... E un personaj cu doua fete. Cand are camera in fata este painea lui Dumnezeu, usa deschisa a Bisericii... Cand este in lumea lui, neurmarit de televiziuni si reporteri .. se enerveaza pentru asta si orice telefon devine inutuil pentru cel care il suna. In ureche nu vor rasuna decat sunede de duh, oiericesti... si injuraturi cu duiumul! E stilul unui bogatas, care crede ca si Dumnezeu poate fi cumparat. Cam asta pare filozofia lui de viata. De ce spun asta?! Pentru ca darurile de milioane pe care le face la manastiri, nu sunt bani cinstiti... asa ca acei calugari (care dupa ce trece Becali pe la ei schimba Dacia cu Mertzanu) nici n-ar trebui sa primeasca asemenea bani. Dar credinta nu va fi niciodata in Romania, pusa inaintea banilor, nici macar la biserica. Cu iertare de la Domnul, spun, ca lumea n-ar trebui sa se mai uite la televizor si sa se inchine la Sfantul Becali (noul Dumnezeu al zilelor noastre).
Este un episod dificil si cuvintele vin greu cand trebuie sa vorbesti despre oameni care au terminat facultatea la 50 de ani. mai mult decat greu este chiar inutil... Si, totusi, Becali este un subiect, este promovat, mancat pe paine de televiziuni si ziare. Este pana la urma un subiect... unul interesant. Lumea vrea sa afle si cand si cu ce s-a scarpinat sub dinti..., ce a mai mancat azi, de cine s-a mai luat, cui a mai dat bani, ce teren a mai vandut sau ce fotbalist a mai dat sau cumparat. Pacat ca Steaua se confunda acum cu un personaj (care nu spun ca nu a bagat bani!), dar nu merita sa fie in fruntea clubului numarul 1 al Romaniei.
Pun punct aici... si sa nu imi spuneti mie ca Becali nu era un securist pe vremea lui Ceasuescu. Prin ce sustin asta: a) la meciul Romania - Danemarca din Ghencea, cu 3 luni inainte sa pice comunismul, Becali se poza alaturi de Hagi, Balint sau Sabau. b) s-a laudat ani de zile ca revolutia l-a prins cu 250 de mii de dolari si mai multi lei... Pai cum se putea asa ceva, cand un om de rand trebuia sa declare orice dolarel pe care-l aduna la saltea.

Cam atat, ca o sa ajung la termeni necivilizati.

Niciun comentariu: